Vilken hund ska du välja?

Vilken hund ska du välja? Information om att hitta rätt hundras!
Går du och funderar på att skaffa hund? Har du funderat på varför du vill skaffa hund?

Om du är en seriös kommande hundägare då vet du redan varför du vill skaffa hund men kanske inte vilken hundras du ska undersöka närmere.Vilken hundras ska jag välja?

Doglass siten ger dig tips så att du träffar rätt val när du vill skaffa hund och en vän för de kommende 10 åren. Här kan du läsa om att välja hundras och testa vilken hundras som passar in i ditt liv och aktivitetsnivå.

Vilken hund passar mig?
Nutidens individualiserade samhälle ger oss möjlighet att skapa en egen tillvaro och bygga upp vårt liv som ett pussel. Om du funderar på att välja hund som en pusselbit i ditt liv, då håller du på att fatta ett viktigt beslut.

Kan du svara JA till följande frågor, då kan du på riktigt börja fundera på vilken hundras som passar dig:

Vilken hund ska du välja? Tips till at välja hundras

  •  är jag redo att spendera 1-2 år på att uppfostra en hund?
  •  är jag redo att stanna hemma på kvällarna med min hund i stället för att gå ut med
    kompisarna?
  •  är jag redo att mitt hem blir uppätit mer eller mindre dem första åren?
  •  har jag råd att skaffa hund?
  •  har jag funderat på vad jag ska göra med hunden om jag vill resa?

Detta är bara få av dem frågorna du måsta fundera på innan du skaffar hund och väljer vilken hundras som passar dig.

Välj hundras utifrån aktivitetsnivå
Alla hundraser är olika. Därför går det inte att välja hundras efter hur söta dem är eller att dem har varit med på tv. Ta en välja hundras test och fundera på, om du villl ha en aktiv hundras, en stor hundras, en hundras med mycket päls och vad du vill använda hunden till.

Vilken hund du väljar spelar stor roll för hur du och hunden kommer trivas tillsammans. Att välja hundras är nånting du ska ta ansvarat för själv och inte bare välja en hundras för att din kompis har samme hundras.

Vilken hundras passar dig om 5 år?
Dem flesta hundraser lever minst 5 år och upp till 16 år. Därför innan du väljar hundras så måste du tänka på vad du gör om 5 år och vilken hundras som passar till ditt liv. Du kanske vill skaffa barn, resa efter du har slutat jobba eller pendla mellan hus och sommarstuga. Då måsta du välja en hundras som klarar av det och såklart investera mycket tid i träning och samarbete med din hund.

Här kan du läsa om hundraser på Svenska Kennelklubbens hemsida. Du kan också kontakta mig på doglass2012@gmail.com om du behöver hjälp med att välja hundras.

Speak Your Mind

*