Vilken hund ska du välja?

Vilken hund ska du välja? Information om att hitta rätt hundras!
Går du och funderar på att skaffa hund? Har du funderat på varför du vill skaffa hund?

Om du är en seriös kommande hundägare då vet du redan varför du vill skaffa hund men kanske inte vilken hundras du ska undersöka närmere.Vilken hundras ska jag välja?

Doglass.se ger dig tips så att du träffar rätt val när du vill skaffa hund och en vän för de kommende 10 åren. Här kan du läsa om att välja hundras och testa vilken hundras som passar in i ditt liv och aktivitetsnivå.

Vilken hund passar mig?
Nutidens individualiserade samhälle ger oss möjlighet att skapa en egen tillvaro och bygga upp vårt liv som ett pussel. Om du funderar på att välja hund som en pusselbit i ditt liv, då håller du på att fatta ett viktigt beslut. Helst ska hela pusslet passa ihop och det gör det bara om du väljer att lägga tid och tålamod i din relation till den hund du väljer.

Kan du svara JA till följande frågor, då kan du på riktigt börja fundera på vilken hundras som passar dig:

Vilken hund ska du välja? Tips till at välja hundras

  •  är jag redo att spendera först 1-2 år på att uppfostra en hund och sen ha en vän för dem nästa 10 år?
  •  är jag redo att stanna hemma på kvällarna med min hund i stället för att gå ut med
    kompisarna?
  •  har jag råd att skaffa hund?
  •  har jag funderat på vad jag ska göra med hunden om jag vill resa?

Detta är bara få av dem frågorna du måsta fundera på innan du skaffar hund och väljer vilken hundras som passar dig. Med Amichien Bonding tekniken får du den bästa starten på en livslång relation med din nya hund. Läs mer om Amichien Bonding här och innan du väljar din hundras.

Välj hundras utifrån aktivitetsnivå
Alla hundraser är olika. Därför går det inte att välja hundras efter hur söta dem är eller att dem har varit med på tv. Ta en välja hundras test och fundera på, om du villl ha en aktiv hundras, en stor hundras, en hundras med mycket päls och vad du vill använda hunden till.

Vilken hund du väljar spelar stor roll för hur du och hunden kommer trivas tillsammans. Att välja hundras är nånting du ska ta ansvarat för själv och inte bare välja en hundras för att din kompis har samme hundras.

Vilken hundras passar dig om 5 år?
Dem flesta hundraser lever minst 5 år och upp till 16 år. Därför innan du väljar hundras så måste du tänka på vad du gör om 5 år och vilken hundras som passar till ditt liv. Du kanske vill skaffa barn, resa efter du har slutat jobba eller pendla mellan hus och sommarstuga. Allt detta kommer att påverka din relation till din hund och det gäller att du vet om detta och hur du vill ha din relation med din hund. Alla hundar har olika personligheter precis som os människor och med Amichien Bonding tekniken då är du förberedd inför alla utmaningar. Med denne teknik ser du hunden för den art den är och den finaste relation växer fram mellan er.

Boken ‘Det goda hundägarskapet’
Om du känner att du behöver veta mer almänt om hundar och att leva med hund, då rekommenderar jag att du läser boken ‘Det goda hundägarskapet’ av Mervi Kärki. Mervi är min Dog Listener kollega och boken bygger på Amichien Bonding och är väldigt enkel att läsa. Du får insikt i olika situationer du kan hamna i oavsett vilken hundras du väljer och hur du skaper en fantastisk relation med din hund.

Här kan du läsa om hundraser på Svenska Kennelklubbens hemsida. Du kan också kontakta mig på tina@doglass.se om du behöver hjälp med att välja hundras.